BV’s draaien aan ‘Het rad’ voor het goede doel, Julie Vermeire komt terug als letterzetter

 

 ©  vier

‘Het rad’ draait voortaan enkel nog op vrijdagavond. Geen drie gewone Vlamingen, maar wel drie bekende duo’s spelen voor een goed doel.

Tom Vets

Sam Gooris (47) en Kelly Pfaff (43) proberen vanavond geld in te zamelen voor Stisa, waar Kelly zelf meter van is. De vereniging haalt nieuw speelgoed op voor ernstig zieke kinderen. Jaarlijks bezoeken ze ziekenhuizen om daar het speelgoed te doneren.

Gene Thomas (48) en Peter Van Laet (53) spelen voor Dogs Behind Bars vzw. Daar houden vrijwilligers zich bezig met het welzijn van straat- en asielhonden in Spanje. Ze zorgen voor sterilisatieprojecten en voor ondersteuning bij asielen.

Gert Verhulst (52) en zoon Viktor (26) proberen prijzen te winnen voor CJMIB, een centrum voor jongens en meisjes met individuele begeleiding. CJMIB heeft drie dagcentra waar jongens en meisjes met een mentale beperking overdag opgevangen worden en les krijgen. Daarnaast heeft CJMIB verschillende woonvormen waar jongeren zelfstandig kunnen wonen onder begeleiding. Viktor en Gert kennen de organisatie goed: Igor en Yannick, twee jongeren die begeleid worden door CJMIB, waren eerder al eens te gast in Gert late night.

Het aantikken van de letters laat Peter Van de Veire over aan letterzetter van dienst Julie Vermeire. Het is al de tweede keer dat ze die job voor haar rekening neemt, na een eerste passage in de zomer.

Het rad

Vier, 20.35 uur

Aangeboden door onze partners

Lees ook