Eerste renners hebben coronavaccin gekregen, waaronder Tourwinnaar Tadej Pogacar

Foto: AFP

Tourwinnaar Tadej Pogacar is bij de eerste renners die gevaccineerd worden tegen het coronavirus. Volgens het Italiaanse Gazzetta dello Sport waren gisteren al sommige renners en kaderleden van UAE Emirates aan de beurt in thuisbasis Abu Dhabi. Daar is de World Tour-ploeg momenteel op trainingskamp.

Het vaccin dat ingespoten wordt, is dat van de Chinese Sinopharm Group. Alle 28 renners stemden vrijwillig in om zich te laten vaccineren. Na het vertrek van Jasper Philipsen telt het team niet langer Belgen. De renners die eerst moeten koersen, komen eerst aan de beurt. Daarbij zit dus de Tourwinnaar, die aangekondigd is voor de Challenge Mallorca (eerste wedstrijd op 31 januari) en de Ronde van Valencia (3-7 februari).

Mauro Gianetti kreeg eerder al een spuitje tegen Covid-19. De Zwitser, die UAE Emirates runt, was bij de groep vrijwilligers die het vaccin uittestte. Hij zegt geen nevenwerkingen te hebben ervaren. Voorlopig worden er geen renners van andere ploegen gevaccineerd omdat ze in tal van landen logischerwijze niet bovenaan de lijst van risicogroepen staan.

Door Hugo Coorevits
AANGERADEN