Wat een domper: Kirsten Flipkens was op weg naar stunt, maar moet opgeven met zware blessure na lelijke valpartij

Brute pech voor Kirsten Flipkens (WTA 86). De Belgische won op het tennistoernooi van Abu Dhabi (hard/565.530 dollar) de eerste set tegen Sofia Kenin (WTA 4), het eerste reekshoofd, met 7-5 en deed ook in set twee mee voor winst (4-5 achter). Maar bij een verre bal van de Amerikaanse ging Flipkens door haar linkerenkel, waarna ze moest opgeven.

Het was in de eerste set echt smullen van ‘Flipper’. Op een bepaald moment won ze twaalf punten op rij tegen een gefrustreerde Kenin, waardoor ze de set in de wacht sleepte.

Het noodlot sloeg echter toe toen Kenin met 4-5 leidde in de tweede set en een break voorstond. Flipkens kermde het uit van de pijn nadat ze een reclamepaneel raakte. De beelden:

Wat een domper: Kirsten Flipkens was op weg naar stunt, maar moet opgeven met zware blessure na lelijke valpartij
Wat een domper: Kirsten Flipkens was op weg naar stunt, maar moet opgeven met zware blessure na lelijke valpartij

Flipkens had zich woensdag gekwalificeerd voor de zestiende finales na een felbevochten overwinning tegen de Duitse Laura Siegemund (WTA 51).

Kenin, de winnares van de Australian Open 2020, neemt het in de achtste finales op tegen de winnares van het duel tussen de Tsjechische Barbora Krejcikova (WTA 65) en de Kazachse Yulia Putintseva (WTA 28).

Naast Flipkens zou ook Elise Mertens (WTA 20) deelnemen aan het toernooi van Abu Dhabi maar zij trok zich donderdag in laatste instantie terug met een blessure aan de rechterschouder.

“Op deze manier wou ik niet winnen”

“Ik sloeg een lob en zag dat ze viel. Maar ze stond opnieuw recht en ik heb het punt voortgespeeld”, vertelde Kenin, de winnares van de Australian Open 2020. “Daarna zag ik haar zitten, ze was aan het wenen. Ik dacht bij mezelf dat er wel iets ernstig moest gebeurd zijn. Ik dacht dat een kinesist zou komen en een tape zou aanbrengen zodat ze zou kunnen voortspelen. Maar het was duidelijk erger dan dat. Ik was ook er ook wat ondersteboven van. We zijn vrienden en zoiets zie je niet graag gebeuren. Ik wens haar een spoedig herstel en ik hoop dat ze klaar zal zijn voor de Australian Open, want ze speelde echt goed. Het is goed voor mij dat mijn avontuur hier verder gaat, maar op deze manier wou ik niet winnen.”

Door Vincent Van Genechten
AANGERADEN