Wout van Aert krijgt versterking in Ronde van Vlaanderen: Tom Dumoulin zal voor het eerst sinds 2012 meerijden

Bron © Wielerflits

Foto: BELGA

Tom Dumoulin zal dit voorjaar een heel ander wedstrijdprogramma afwerken dan we van hem gewend zijn. De Nederlander zal voor het eerst sinds 2012 deelnemen aan de Ronde van Vlaanderen en ook de E3 Saxo Bank Classic staat op zijn voorlopig wedstrijdprogramma, meldt Wielerflits. Goed nieuws voor Wout van Aert, die er zo bij Jumbo-Visma een heel sterke pion bijkrijgt in zijn jacht op een eerste zege in Vlaanderens Mooiste.

Volgens Wielerflits zal de renner van Jumbo-Visma zijn seizoen beginnen in Italië: daar rijdt hij de Strade Bianche (6 maart), Tirreno-Adriatico (10-16 maart) en Milaan-Sanremo (20 maart). Een week later, op vrijdag 26 maart, volgt de E3 Saxo Bank Classic en op zondag 4 april rijdt Dumoulin de Ronde van Vlaanderen. Het officiële Twitter-account van De Ronde heette de Maastrichtenaar al welkom.

Het is pas de tweede keer in zijn carrière dat de voormalig Giro-winnaar Vlaanderens Mooiste zal rijden. Bij zijn eerste deelname in 2012, toen de finish van de Ronde voor het eerst in Oudenaarde lag en Tom Boonen voor de derde en laatste keer won, bereikte Dumoulin de finish niet.

Geen Ardense klassiekers

Dumoulins keuze voor de Vlaamse koersen heeft ook implicaties voor de rest van zijn voorjaar: hij zal de Amstel Gold Race, Waalse Pijl en Luik-Bastenaken-Luik dit jaar overslaan. De Nederlander sluit zijn voorjaar af met een deelname aan de Ronde van Romandië. Het is nog niet geweten welke grote ronde(s) Dumoulin dit jaar zal rijden: volgens Wielerflits lijkt zijn voorkeur uit te gaan naar de Tour de France en zal daar komende week op het trainingskamp in Alicante over gepraat worden.

Door svar
AANGERADEN