Eli Iserbyt geeft op tijdens BK en krijgt kritiek van eigen ploegleider: “Het wordt nu zaak om even te herbronnen”

 

 ©  BELGA

Het heeft niet mogen zijn voor Eli Iserbyt. De Europees kampioen viel de afgelopen maanden twee keer, bleef daar wat mee sukkelen maar startte alsnog met ambitie op het BK veldrijden in Meulebeke. Na een slechte start geraakte de West-Vlaming niet in zijn tempo en besliste hij om op te geven.

Laurens Van Heuverswijn

Iserbyt bezeerde zijn elleboog bij een val in Heusden-Zolder en belandde in een sukkelstraatje. Hij moest enkele wedstrijden schrappen, verdedigde in Baal zijn leidersplaats in de X20 Badkamers Trofee met verve met een vierde plaats, maar in Hulst vorige week kwam hij opnieuw ten val en gaf hij op. Toch sprak hij ambitieuze taal richting het BK en werd hij vooraf getipt als één van de outsiders.

De opgave van Iserbyt verraste ook ploegleider Gianni Meersman. Die was not amused met die beslissing. “Ik weet niet precies wat er aan de hand is. Dit is inderdaad zijn positie niet. Maar op een kampioenschap blijf je altijd rijden. Al is het voor de twintigste plek”, klonk het streng voor zijn eigen poulain. Hij verwees daarbij ook naar de valpartij van ploeggenoot Michael Vanthourenhout. “Die blijft wel verder vechten. Het is jammer.”

Iserbyt: “Was motivatie kwijt”

“Ik was niet super weg bij de start en daarna haakte ik op een helling in de fiets van Michael Vanthourenhout. We verloren er heel veel tijd”, blikte Iserbyt terug op de wedstrijd. “Vanthourenhout geraakte wel opnieuw vooraan, ik niet. De conditie is gewoon niet wat ze moet zijn. Ik verzeilde in de achtergrond, het ging niet goed in het zand, ik zat niet op de positie die ik wilde rijden, het draaide niet en ik was niet meer gemotiveerd. De conditie is gewoon niet goed genoeg om mee te doen, dus ben ik afgestapt.”

“Het wordt nu zaak om even te herbronnen. Dit is heel jammer, want ik had van dit BK echt een doel gemaakt. Het stond al lang aangestipt. Wellicht vertrek ik hierna op stage naar Spanje. De details zijn nog niet bekend, maar de komende twee weken wil ik de conditie opnieuw aanscherpen richting WK. In de Zilvermeercross in Mol start ik volgend weekend niet.”

Lees ook