Voor Toon Aerts was zilver op het BK in Meulebeke “het hoogst haalbare”

 

 ©  BELGA

Bron: BELGA

Toon Aerts kon leven met zijn zilveren medaille op het BK veldrijden. “Ik won al eens en pakte ook al brons. Zilver is nu een nieuwe kleur. Ik kan leven met deze tweede plaats, dat was het hoogst haalbare”, verklaarde de Baloise Trek Lion.

“Mijn start is al heel wat wedstrijden niet goed en dat bleek ook hier nog eens. Ik zat achtste of zo op die eerste trap, dat was al redelijk ver. Daarna moest ik stevig aan de bak om terug vooraan te geraken. Misschien liet ik het wel liggen in het begin van de race, toen Wout van Aert en Laurens Sweeck doortrokken. Ik had daar moeten zitten, maar met een mindere start lukt dat niet.”

“Maar met die tweede plek kan ik leven. Als Wout en Mathieu (van der Poel) in hun normale doen zijn, dan winnen zij. Dat weet je vooraf. Dat zijn twee jongens die er bovenuit steken, niet alleen in het veld, maar ook op de weg. Dus schat ik die tweede plaats wel hoog in. Soms kan je hen toch eens kloppen, zoals ik vorig jaar van Mathieu won in Ronse en van Wout op het BK in Kruibeke. Dat maakt het mooi en dat zijn momenten die je later aan je kleinkinderen probeert uit te leggen. Dit is nu wel geen titel, maar een zilveren medaille is wel mooi, zeker na de moeilijke weken na mijn ongeval.”

LEES OOK

Nu in het nieuws