Michael Vanthourenhout hoopte op meer dan brons op BK: “Mijn cross was al voorbij na twee minuten”

 

 ©  BELGA

Bron: BELGA

Michael Vanthourenhout werd voor het BK als belangrijkste uitdager van Wout van Aert getipt, maar het werd slechts brons. “Ik ben redelijk ontgoocheld”, gaf Vanthourenhout toe.

De renner van Pauwels Sauzen-Bingoal kende een slechte start en reed lange tijd achter de feiten aan. “Mijn cross was al voorbij na twee minuten. Ik stond echt heel lang stil toen mijn fiets vast kwam te zitten. Daarna heb ik alles gegeven voor het podium. Ik kom nog wel terug op Toon Aerts en Laurens Sweeck, maar Toon was gewoon te sterk voor dat zilver. Het is jammer, ik heb niet de cross kunnen rijden die ik voor ogen had. Ik had wel een goed gevoel, maar achteraf ben je daar niets mee. Ik reed te lang achter de feiten aan. Het is jammer dat ik niet kon crossen om te winnen. Gelukkig voel ik me goed en dat belooft voor de komende weken, al vind ik op het WK wel een parcours dat minder op mijn maat is.”

Ploegleider Gianni Meersman maakte bedenkingen bij het werk van Sweeck vooraan toen Vanthourenhout achteraan verzeild was. “Ik vind dat ook wat raar”, bleef Vanthourenhout voorzichtig. “Het is nu niet het moment om daar uitspraken over te doen. De cross is voorbij. Dat is iets dat nog intern besproken zal worden in de evaluatie. Je kan er nu toch niets meer aan veranderen.”

 
Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten