Wout van Aert voegt Zilvermeercross toe aan programma: “Goede voorbereiding voor het WK in Oostende”

 

 ©  BELGA

Bron: BELGA

Wout van Aert (Jumbo-Visma) vertrekt nog niet op stage, maar blijft nog even in eigen land. Zaterdag rijdt hij de Zilvermeercross in Mol, daarna trekt hij voor een korte stage naar Spanje. “Die zandcross is een goede voorbereiding voor het WK in Oostende”, meent de Belgische kampioen.

Van Aert blijft de komende dagen dus nog bij vrouw Sarah De Bie en zoontje Georges. “Ik train eerst nog enkele dagen thuis, wat langere trainingen ook met het oog op het WK. Dan voeg ik de Zilvermeercross toe aan mijn programma. Ook al heb ik dit seizoen al een aantal veldritten afgewerkt, een specifiek zandparcours zat er nog niet bij. Die cross matcht perfect met de stage die ik nadien inlas. Op zaterdagavond nog vertrek ik naar Spanje, om er aan te sluiten bij de rest van de ploeg. Die stage is wel een must. Het is de eerste van het seizoen met de voltallige ploeg. Daar moet ik bij zijn voor de fotosessies, de planning en dergelijke. Het wordt een korte trip, want vrijdag keer ik opnieuw naar huis.”

Zaterdag 23 januari vindt immers de Flandriencross in Hamme plaats, zondag volgt de slotmanche van de Wereldbeker, waar Van Aert zijn leidersplaats wil verdedigen.

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten