Parijse modeweek gaat door, maar dit keer volledig zonder publiek

Begin november zat het Grand Palais in Parijs nog afgeladen vol voor de modeshow van Chanel. ©  ISOPIX

Eind januari trekt het modecircus zich weer op gang in Parijs, want dan staan de modeweken voor mannenmode en haute couture op het programma. Organisator Fédération de la Haute Couture et de la Mode heeft al laten weten dat bij geen enkele show publiek zal worden toegestaan.

flbBron: wwd

Fédération de la Haute Couture et de la Mode (FHCM) heeft bekendgemaakt dat er geen publiek zal zijn toegestaan bij de defilés tijdens de mannenmodeweek in Parijs, die loopt van 19 tot 24 januari, en die van de haute couture, die plaatsvindt tussen 25 en 28 januari. “De instructies van de Parijse politie zijn duidelijk: er mogen geen publieke evenementen plaatsvinden en er wordt voor modeshows geen uitzondering gemaakt”, zegt Pascal Morand, voorzitter van FHCM. Dat heeft natuurlijk alles te maken met corona.

Alles filmen, is wel nog mogelijk. Dat betekent dus dat het handvol merken en modehuizen dat toch een fysieke modeshow had gepland dat kan opnemen en later uitzenden of meteen aan de wereld kan tonen via livestream, benadrukt Morand.

Het definitieve programma wordt pas dinsdag bekendgemaakt. Grote namen als Louis Vuitton en Dior - die naar verluidt toch voor defilés wilden gaan met een beperkt publiek - moeten nu in sneltempo hun plannen nog aanpassen.

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten