Ze leerde koken op houtskool in de jungle van Thailand, nu heeft chef Dokkoon haar eerste Michelinster beet: “Er zijn traantjes gevloeid”

Ze leerde koken op houtskool in de jungle van Thailand, nu heeft chef Dokkoon haar eerste Michelinster beet: “Er zijn traantjes gevloeid”

Zaakvoerder Patrick Delanghe (rechts) en chef-kok Dokkoon Kapueak (midden) en hun medewerkers zijn trots op de behaalde ster. Foto: jve

Knokke-Heist -

Ze werden in 2018 als eens uitgeroepen tot beste Aziatisch restaurant door Gault&Millau, maar sinds maandag is Boo Raan zowaar een sterrenzaak. Zaakvoerder Patrick Delanghe en chef-kok Dokkoon Kapueak zagen de hemel op hun hoofd vallen: hun Michelinster was geheel onverwacht. Dokkoon leerde koken... in de jungle van Thailand. “Het enige voordeel aan de lockdown: we krijgen tijd om dit eventjes te laten bezinken”, klinkt het emotioneel.

Ze hadden een link gekregen van Michelin om de ceremonie te volgen. Sympathiek, vonden ze. Want ze werden al eens vermeld in de gids. Samen met twee medewerkers en chef-kok Dokkoon Kapueak zat zaakvoerder ...

AANGERADEN