Lucas Van den Eynde in lingerie op nationale tv: “Mijn vrouw zei: moet je doen!”

Lucas Van Eynde in sexy lingerie: “Een aparte ervaring”. 

Lucas Van Eynde in sexy lingerie: “Een aparte ervaring”. © vrt 

“Het was weer eens een heel andere ervaring.” Zelfs voor een ervaren acteur als Lucas Van den Eynde (61) was de scène in lingerie, gisteravond in de reeks Leef, een specialleke.

Op Eén startte gisteren de tweede Vlaamse fictiereeks die in het coronajaar 2020 werd gedraaid. Na We moeten eens praten, loopt deze week Leef waarin Joke Emmers en Michaël Pas de hoofdrollen spelen. Pas speelt de zaakvoerder van een funerarium, Emmers is Anja, een jonge vrouw die van een schoonheidssalon droomt, maar ondertussen overledenen klaarmaakt om te worden opgebaard.

Het aparte aan de reeks is dat de gestorvenen in Anja’s fantasie tot leven komen en haar aanporren haar dromen te verwezenlijken. Eén van hen is een man die onder zijn werkmansplunje een rood lingeriesetje draagt. “Dat is nu eens een rol buiten mijn comfortzone”, zegt Lucas Van den Eynde. “Ik keek wel even op toen ik het scenario te lezen kreeg, maar toen ik het mijn vrouw vertelde was ze de eerste om te zeggen dat moet je zeker doen!”

LEES OOK. Joke Emmers (30) wil met nieuwe reeks leeftijdsgenoten een spiegel voorhouden: “Jammer als je vastroest in je leven”

Zo geschiedde en dus lag Van Eynde gisteravond sexy te wezen op de aanrecht van Joke Emmers. “Daarna moest ik ook nog eens in travestie-outfit dansen op het nummer Leef. Op hoge hakken! Dat was pas een marteling.”

Dansen op hoge hakken: een marteling. 

Dansen op hoge hakken: een marteling. ©  vrt

(jdr)

Leef, Eén, 21.30 uur

Aangeboden door onze partners

Lees ook