Abonnee worden? Kies je leesformule

De Michelinster schittert ook in donkere tijden: “In laatste 24 uur reservaties voor meer dan 1.000 couverts”

De Michelinster schittert ook in donkere tijden: “In laatste 24 uur reservaties voor meer dan 1.000 couverts”

Foto: Simon Mouton

Een Michelinster stond in precoronatijden garant voor een bomvolle agenda voor meerdere maanden. Maar ook wanneer de horeca noodgedwongen gesloten blijft, oefent de erkenning van de culinaire gids een ongelooflijke aantrekkingskracht uit. De meeneemgerechten vliegen de deur uit en telefoons staan roodgloeiend van klanten die nu al willen reserveren. “We noteerden de laatste 24 uren al reservaties voor meer dan duizend couverts. Er zijn zelfs mensen die een tafeltje boekten voor een diner in oktober.”

Patrick De Langhe, zaakvoerder Boo Raan
Ons reservatiesysteem noteerde al meer dan 300 boekingen voor een tafeltje voor in betere tijden

“Maal drie.” Dominique Tondeurs van restaurant Libertine in Erpe ziet de vraag naar zijn takeaway-gerechten enorm stijgen sinds zijn bekroning met een Michelinster maandagmiddag. Zelfde geluid bij de ...

AANGERADEN