Toptransfer van Movistar mag niet mee op stage na positieve coronatest

 ©  REUTERS

Miguel Angel Lopez (26) mag niet mee met zijn nieuwe ploegmaats van Movistar naar Almeria, voor de eerste trainingsstage. De Colombiaanse klimmer, overgekomen van Astana, testte positief op het coronavirus.

Werner Bourlez

Het is de topaankoop van Movistar deze winter: Miguel Angel Lopez werd weggeplukt bij Astana om een van de kopmannen te worden in de grote rondes. Maar de Colombiaan maakt een valse start. Voor de eerste afspraak van het team, een trainingsstage in het Spaanse Almeria, moet hij forfait nemen. Hij blijkt namelijk besmet met het coronavirus.

Voor zijn vertrek naar Europa legde hij nog een negatieve test af, maar maandag had hij toch prijs. Hij was blijkbaar in contact geweest met een besmette persoon (niet uit de entourage van Movistar) en testte daarna positief.

Miguel Angel Lopez, bijgenaamd Superman, is een sterke ronderenner. Hij won al de Ronde van Catalonië en de Ronde van Zwitserland. Hij werd al derde in de Giro en Vuelta en zesde in de Tour. Hij won ook al twee ritten in de Vuelta en eentje in de Tour, vorig jaar op de Col de la Loze.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten