Drie jaar voorwaardelijk voor schaatstrainer uit Edegem die relatie had met minderjarige

Bron © BELGA

Tijdens de ritten van en naar de schaatsbaan in Heist-op-den-Berg vonden seksuele handelingen plaats tussen leraar J.B. en zijn leerlinge. Foto: Joren De Weerdt

Edegem / Hulshout -

De correctionele rechtbank in Turnhout heeft een twintiger uit Edegem tot een voorwaardelijke gevangenisstraf van drie jaar veroordeeld voor aanranding van een minderjarige, het verwerven van kinderporno en het aanzetten tot ontucht. De man wordt vrijgesproken voor verkrachting. Het slachtoffer van de man was een 14-jarig meisje uit Hulshout.

De twintiger was de schaatstrainer van het meisje. De twee kregen gevoelens voor elkaar en begonnen een relatie. Op weg van en naar de trainingen - hij gaf het meisje een lift - stelden ze seksuele handelingen. Omdat dit volgens het openbaar ministerie onder morele dwang gebeurde, was er volgens het openbaar ministerie sprake van verkrachting, maar de rechtbank volgt die redenering niet.

LEES OOK. Schaatstrainer had seksuele relatie met 14-jarige leerlinge: “Hij zegt steeds dat zij het initiatief nam, maar wat weet zo’n meisje nu van seks?” (+)

De rechtbank legt hem enkele voorwaarden op. Hij krijgt onder andere een contactverbod en moet zijn psychotherapeutische begeleiding voortzetten. De man wordt ook voor een periode uit zijn rechten ontzet en mag in die periode ook geen schaatstrainingen geven aan minderjarigen.

Door jvh
AANGERADEN