Met dit trucje maak je van een oude beha een hippe bralette

Foto: Shutterstock

Een oude beha, die qua maat nog past, hoeft niet per se in de vuilnisbak. Bij modellen die bestaan uit een voorgevormde cup met kant erover, kun je de achterste laag stof verwijderen om het ontwerp om te toveren tot een sexy bralette. De hack is intussen een rage op sociaal netwerksite TikTok.

Het enige wat je nodig hebt om eraan te beginnen is een schaar. Volgens mensen die reeds met de trend hebben geëxperimenteerd, zoek je best de kleine naad aan de bovenkant van de beha. Die verbindt de kanten voorkant en stoffen achterkant van de beha. Als je de naad hebt gevonden, knip deze helemaal los, zodat beide lagen loskomen en je de vulling er kunt uitnemen

Als je beha die stoffen binnenlaag niet heeft, kun je een gat maken in een van de vullingen en deze langs de randjes afknippen. Let er dan wel op dat je het kant en de draad niet raakt. Om het extra voorzichtig aan te pakken gebruik je het best een klein nagelschaartje langs de randjes.

Zodra de (voorgevormde) vullingen zijn uitgesneden, zou je na het knutselen een prachtige kanten bralette moeten overhouden. Deze kun je onder meer modieus combineren onder een gebreide cardigan of homewear naar keuze.

Door vwh
AANGERADEN