Kijkers verbazen zich over perfect gekapte Meryame Kitir, minister geeft uitleg: “Oefening baart kunst”

Het was heel wat kijkers opgevallen dat minister Meryame Kitir (SP.A) perfect gecoiffeerd op tv verscheen in De afspraak op Canvas. Is zij dan wél naar de kapper gemogen, vroegen sommigen zich af.

Op haar pagina's op Twitter en Facebook komt Kitir zelf met het antwoord: nee. Ze toonde met een filmpje dat ze zelf aan de slag was gegaan met schaar en tondeuse. “Oefening baart kunst, maar mijn kapster blijft de beste. Hopelijk kan het snel weer”, schreef ze erbij. Met een close-up van de achterkant, om te bewijzen dat het toch niet zó perfect gecoiffeerd was.

Ook in het Vlaams parlement leidden de coronakapsels tot hilariteit. “Na de voorbije vergadering heb ik mails gekregen van bezorgde burgers”, zei voorzitter Liesbeth Homans (N-VA). “Zij beweerden dat heel veel parlementsleden naar de kapper zijn geweest. Maar ik zie daarvan geen enkel bewijs, en nu kijk ik richting collega Tommelein en collega Vaneeckhout.”

Oostends burgemeester Bart Tommelein (Open VLD) reageerde al lachend: “Ik ben hier het mikpunt van spot. Ik word al vergeleken met René Froger en André Hazes, dat vind ik echt niet kunnen.”

Video: Belga

Door kba
MEER OVER HET CORONAVIRUS
Meest recent