Advocaat van familie Ibrahima: “Agenten lieten hem liggen nadat hij bewusteloos van zijn stoel was gevallen”

Schaarbeek / Sint-Joost-ten-Node -

Opvallende aanwezig bij de betoging aan het politiecommissariaat: Alexis Deswaef, advocaat van de familie van de overleden Ibrahima. Hij beweerde er aan alle aanwezige media dat de agenten zwaar in de fout zijn gegaan afgelopen zaterdagavond.

Volgens Deswaef begon het al bij de arrestatie van Ibrahima. “Die was onwettig aangezien Ibrahima zijn fundamenteel recht uitoefende door de politie te filmen. Verder viel hij tijdens de fouillering op het commissariaat bewusteloos van zijn stoel. Daar hebben de agenten hem volgens onze informatie vijf tot zeven minuten laten liggen zonder enige reactie. Dat waren cruciale minuten waarin een leven had gered kunnen worden.”

Deswaef levert naast deze zaak ook bijstand aan de familie van Adil, een ander jongeman die om het leven kwam tijdens een politie-interventie. In die zaak vroeg het Brusselse parket onlangs nog de vrijspraak van de agenten. Ook dat leidde tot heel wat ongenoegen en uiteindelijk ook rellen. “Jammer genoeg is dit in Brussel geen uitzondering. Er is wel degelijk een probleem met de Brusselse politie”, beweert de advocaat.

Door Robin De Becker en Dirk Coosemans
AANGERADEN
Meest recent