Silvio Berlusconi in ziekenhuis met hartproblemen

 

 ©  EPA-EFE

De voormalige Italiaanse premier Silvio Berlusconi ligt sinds maandag in het ziekenhuis met hartproblemen. Dat melden Italiaanse media. Berlusconi, die al maanden in het zuiden van Frankrijk verblijft, werd opgenomen in een gespecialiseerd ziekenhuis in Monaco. In september werd de 83-jarige miljardair met longklachten in een Italiaans ziekenhuis opgenomen nadat hij besmet bleek met het coronavirus.

Bron: BELGA

Het was de lijfarts van Berlusconi, Alberto Zangrillo, die besliste dat de leider van Forza Italia met spoed naar het ziekenhuis gebracht moest worden. “Een hartklep zorgt voor hartritmestoornissen”, zegt hij daarover. “We zijn naar Monaco gegaan omdat de rit naar Italië te gevaarlijk zou zijn”, klinkt het nog. Berlusconi brengt een groot deel van de Italiaanse lockdown door in het Franse Valbonne, bij Nice.

Eerder omschreef Berlusconi zijn besmetting met het coronavirus als de ergste ervaring van zijn leven. “Het is echt een verschrikkelijk virus en ik wens het niemand, niemand toe om in deze situatie terecht te komen”, klonk het in een videomeeting met parlementsleden van zijn partij.

blg

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten