Kinesist (43) aangehouden op verdenking van verkrachting van patiëntes

Bron © BELGA, cel

Foto: Shutterstock.

Sint-Katelijne-Waver -

Een kinesist uit Sint-Katelijne-Waver is aangehouden, op verdenking van de verkrachting van twee patiëntes. De zaak ging aan het rollen nadat een 63-jarige patiënte een klacht tegen hem indiende. Toen de politie de klacht onderzocht, identificeerde de politie nog een tweede patiënte die slachtoffer zou zijn geworden.

“De feiten zouden gebeurd zijn in het kader van het uitoefenen van zijn beroep”, zegt substituut Lieselotte Claessens van de Mechelse afdeling van het Antwerpse parket. De verdenking luidt daarom “verkrachting met verzwarende omstandigheden”, onder meer vanwege de functie van de man.

De 63-jarige patiënte stapte al enige tijd geleden naar de politie van de zone Bodukap (Bonheiden, Duffel, Sint-Katelijne-Waver en Putte). Ze verklaarde dat ze verkracht werd, terwijl haar kinesist haar behandelde. Er werden daarop huiszoekingen uitgevoerd: bij de man thuis, maar ook in zijn praktijk.

Tijdens dat onderzoek werden verschillende personen verhoord. Daarbij kwam nog een tweede 37-jarige patiënte in beeld die slachtoffer zou zijn geworden. Deze patiënte zou evenwel geen klacht tegen de man hebben ingediend. Zelf ontkent de man dat hij zijn patiëntes zou hebben aangerand. Bij de tweede dame zou er sprake zijn van een relatie met wederzijdse toestemming.

De kinesist werd opgepakt, en na verhoor aangehouden. Dat de man in twee gevallen met een patiënte een intieme relatie zou gehad hebben, wordt als een patroon gezien. “Het onderzoek wordt voortgezet”, aldus het parket. Vrijdag verschijnt hij voor de raadkamer.

AANGERADEN