Bart De Pauw stuurde dag voor proces deurwaarder met eis van 12 miljoen euro naar VRT

Bart De Pauw eist 12 miljoen euro van de VRT. ©  © VRT

Er komt binnenkort nog een tweede proces waarin televisiemaker Bart De Pauw (52) centraal staat. Donderdagavond raakte immers bekend dat de televisiemaker daags voor de strafzaak wegens belaging en digitale overlast waarin hij beklaagde is een deurwaarder naar de Reyerslaan stuurde. Dat schrijft De Morgen en wordt ons bevestigd door VRT-woordvoerder Bob Vermeir. 

Die deurwaarder had een dagvaarding bij waarin De Pauw nogmaals twaalf miljoen euro eist van de VRT, met wie hij jarenlang een lucratief exclusiviteitscontract had.

De dagvaarding volgt op een ingebrekestelling in november vorig jaar. De VRT besloot toen niet in te gaan op De Pauws eis. Ook nu is de VRT niet van plan om te betalen, vernemen we. Onvermijdelijk zal dan een burgerlijke rechtszaak volgen.

De timing van de demarche van De Pauw is opvallend. Donderdag tijdens de inleidende zitting van het strafproces in Mechelen ging de discussie immers over de “ontzegeling” van de enveloppen waarin de getuigenissen van de actrices Maaike Cafmeyer en Liesa Naert. Hun getuigenissen destijds vormden de basis van de VRT om de samenwerking met De Pauw stop te zetten. Ongegrond, aldus het kamp-De Pauw. Hij eist daarover klaarheid en hoopt aan te tonen dat het stopzetten van die samenwerking destijds onwettig was. En bijgevolg dat hij daarvoor dus ruimschoots vergoed dient te worden door de VRT.(phu)

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten