Twee maanden oud is ze, maar toch moet de kleine Louize al twee keer onder het mes voor hersentumor: “We voelden dat er iets niet klopte”

De kleine Louize maakte in korte tijd al heel veel mee. Foto: if

Berlare / Dendermonde -

Een donderslag bij heldere hemel was het toen Stephanie Heirweg (26) en David Vermeir (32) uit Berlare te horen kregen dat hun twee maanden jonge dochtertje Louize twee keer geopereerd moet worden aan een hersentumor. Het koppel richtte een Facebookpagina op, waar mensen hun steun kunnen betuigen.

Stephanie en David wonen in Berlare, maar zijn allebei afkomstig uit Dendermonde. In november vorig jaar werden ze mama en papa van de kleine Louize, maar hun roze wolk bleef niet lang hangen. Begin deze maand kregen ze te horen dat hun dochter twee keer moet geopereerd worden. “Louize is nog maar twee maanden oud”, zegt Stephanie Heirweg. “Maar we zagen dat er iets niet klopte met haar, aangezien haar ogen een beetje naar beneden stonden. We trokken naar het ziekenhuis in Dendermonde en daar zagen ze dat haar hoofdomtrek eigenlijk te groot was. Na verschillende testen bleek dat de afvoer van vocht uit de hersenen niet goed lukte. In samenspraak zijn we dan naar het ziekenhuis van Gent gegaan. Daar werd het vocht verwijderd en zijn nog meer onderzoeken gedaan. Daaruit bleek dat er een tumor in haar hoofdje zit.”

Wissel van de wacht

Sinds de diagnose gesteld is, verblijft de kleine Louize in het ziekenhuis van Gent. Haar papa en mama zijn nu afwisselend bij haar. “Mijn partner en ik zien elkaar weinig”, zegt mama Stephanie. “Enkel bij de wissel van de wacht, want Louize ligt op Intensieve Zorg en we mogen niet met twee tegelijk bij haar zijn omwille van de coronamaatregelen. Ze wordt constant gemonitord.”

De operatie om de tumor weg te krijgen, zal in twee stappen moeten gebeuren. “Volgens de dokters is de tumor te groot om in één keer te verwijderen”, klinkt het. “Het risico is er dat we haar verliezen. Het was dus een enorme klap voor ons. Sinds de mensen het weten krijgen we van alle kanten steunbetuigingen, maar alle berichten beantwoorden neemt wel wat tijd in beslag.”

Daarom besloot het koppel de FacebookpaginaPray for Louize op te richten om alle hartverwarmende reacties te bundelen. “Het was een idee van mijn papa”, zegt Stephanie nog. “Op die manier kunnen we iedereen op de hoogte houden. We hadden ons 2021 anders voorgesteld. Op 4 januari stortte onze wereld in, maar we geloven in een goede afloop.”

Louize wordt op 19 januari een eerste keer geopereerd. De Facebookpagina heeft ondertussen al meer dan 1.700 volgers.

www.facebook.com/PrayForLouize

Door Stef Van Overstraeten
AANGERADEN