Kate Middleton en Meghan Markle zijn dol op Simone Rocha, de ontwerpster achter de nieuwe designercollectie voor H&M

 ©  HM / Isopix

Simone Rocha is de ontwerpster die de volgende designerlijn mag maken voor H&M. Dat maakte de Zweedse modeketen eerder deze week bekend. De Ierse is een grote naam in de modewereld en wij wierpen een blik op haar indrukwekkend CV.

vwh

Simone Rocha werd in 1986 geboren in het Ierse Dublin als enige kind van John Rocha en Odette Gleeson. Haar vader, die het levenslicht zag in Hongkong en ook designer is, gaf de modemicrobe heel snel door aan zijn dochter. Het was volgens Simone “onvermijdelijk” dat ze ook in de branche zou terechtkomen. Naast de microbe erfde ze ook het talent van haar papa. Een vergelijking: deman ontwierp in zijn carrière showde op de modeweken in Londen en maakte deel uit van een golf innovatieve ontwerpers, die het pad effenden voor John Galliano en Alexander McQueen. In 1993 werd hij bij de British Fashion Awards uitgeroepen tot ‘Designer of the Year’.

Een jurk uit de couturelijn van Simone Rocha voor komende lente. De ontwerpen voor de modeketen krijgen dezelfde insteek  ©  ISOPIX

Een jonge Simone, die vanaf haar dertiende tot haar achttiende meehielp in het atelier van haar vader, maakte ook indruk in Londen. Eerst met haar afstudeercollectie voor het Central Saint Martins College of Art and Design in Londen, die in 2010 zowel in de Tate Modern Gallery en tijdens de Londense modeweek werd voorgesteld. In 2014 werd ze door modeblad Harper’s Bazaar uitgeroepen tot Young Designer of the Year. Twee jaar later sleepte ze op British Fashion Awards ook een prijs in de wacht. Niet de minste: ze mocht zich de ‘Womenswear Designer of the Year’ noemen. In het begin van haar carrière werd ze ook opgepikt door de iconische Parijse boetiek Colette.

Vrouwelijke creaties

Haar stijl wordt door de internationale modepers omschreven als eigenzinnig, draagbaar en ultravrouwelijk. “Ze is een ontwerper die het bestaan ​​van culturele diepten begrijpt en angst en wreedheid erkent. En uiteindelijk de kracht van vrouwen van alle leeftijden om alles te overwinnen”, schreef Vogue vorig jaar over haar lentecollectie die vol verwijzingen naar de Ierse folklore zat. Die stijl zal, samen met een vestimentaire knipoog naar haar Hongkongse roots, de rode draad vormen voor haar betaalbare vrouwen- en mannencollectie in samenwerking met H&M. Die zal wereldwijd in geselecteerde winkels liggen vanaf 11 maart.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Beroemde fans

Wie haar stuks in huis haalt, heeft trouwens iets gemeen met Kate Middleton en Meghan Markle. Zij zijn grote fans van de ontwerpster en werden de voorbije jaren met setjes oorbellen van haar hand gesignaleerd. Daar stopt het niet: actrices Keira Knightley en Chloe Grace Moretz zitten graag front row tijdens de shows van Rocha, net als popster en zakenvrouw Rihanna. Rocha is na haar studies in Londen blijven plakken. Ze werkt in de Londense wijk De Beauvoir Town, waar ze ook woont met haar echtgenoot cameraman Eoin McLoughlin en hun dochter.

Meghan Markle met rode oorbellen van de ontwerpster ©  ISOPIX

Aangeboden door onze partners

Lees ook