Lindemans Aalst ziet topper uitgesteld wegens besmettingen bij tegenstander Knack Roeselare

Coach Johan Devoghel ziet plots enorme problemen opduiken voor de kalendermaker: “Moeilijk om nieuwe datum te vinden.” Foto: Gregory Van Gansen

Aalst -

De topper tussen Roeselare en Lindemans Aalst van zaterdagavond wordt niet gespeeld. Bij de West-Vlamingen testten enkele spelers positief op het coronavirus en beide clubs wilden geen enkel risico nemen.

Coach Johan Devoghel was klaar met zijn voorbereiding op het belangrijke duel in Roeselare. Toen gisterennamiddag Roeselare op zijn website meldde dat de wedstrijd niet zou doorgaan, kwam dat ook voor hem als een verrassing.

“Bij ons hadden de spelers ook een coronatest ondergaan en iedereen testte negatief”, zegt de Aalsterse coach. “Maar bij Roeselare bleken enkele spelers toch een positieve sneltest te hebben afgelegd.”

“Het protocol voorziet dat wanneer een club toch over negen valabele spelers beschikt, de wedstrijd gespeeld wordt”, zegt CEO Pascal Debels. “Maar na overleg tussen onze clubdokter en de dokter van Roeselare werd beslist om toch geen enkel risico te nemen en de wedstrijd af te gelasten. Na Gent-Leuven was het virus ook snel verspreid onder de spelers van de twee clubs. Dat scenario wilden we vermijden.”

Ongelegen

Johan Devoghel baalt een beetje. “Dit uitstel komt nu wel ongelegen. Met onze drukke kalender wordt het moeilijk om een nieuwe datum voor de wedstrijd te vinden. Na onze wedstrijd volgende vrijdag in Gent reizen wij normaal gezien af naar Polen om Champions League te spelen. Ook Roeselare speelt nog Champions League en nadien staan de wedstrijden in de halve finale om de Beker van België op het programma.’’

“Wij zijn met Leuven nog volop in strijd om de vierde plaats’’, aldus Pascal Debels. “Wij tellen nog één punt meer dan Leuven, maar de beslissing zou wellicht pas op de laatste speeldag vallen. Wanneer dat nu het geval gaat zijn, is nog koffiedik kijken. Het kan best zijn dat wij pas over een maand weten of wij al dan niet play-offs mogen spelen.”

Door Stefan Geeroms
AANGERADEN