Lid Psychologencommissie op non-actief gezet na klacht over grensoverschrijdend gedrag, psycholoog Koen Lowet reageert: “Dit doet ons beroep geen deugd”

Bron © BELGA

Koen Lowet Foto: luc daelemans

Een tuchtrechter van de Psychologencommissie is op non-actief gezet, nadat een klacht over grensoverschrijdend gedrag is binnengelopen. Dat bevestigt Koen Lowet, gedelegeerd bestuurder van de Vlaamse Vereniging van Klinisch Psychologen. De klacht komt ongelegen, zegt hij. “Het doet de beroepsgroep geen deugd.”

Een tuchtrechter van de Psychologencommissie is op non-actief gezet, nadat een klacht over grensoverschrijdend gedrag is binnengelopen. Dat schrijft Het Laatste Nieuws en bevestigt Koen Lowet, gedelegeerd bestuurder van de Vlaamse Vereniging van Klinisch Psychologen.

“Wij zijn geïnformeerd vanuit de Psychologencommissie”, vertelt Lowet. “In samenspraak met de tuchtrechter zelf is beslist de man op non-actief te zetten. De klacht moet nu verder onderzocht worden.”

De klacht komt ongelegen, nadat de Psychologencommissie deze week in een mediastorm is terechtgekomen door de zaak-Kaat Bollen. “Dat is niet prettig natuurlijk, dat doet de beroepsgroep geen deugd”, gaat Lowet verder. “De zaak-Bollen heeft veel media-aandacht gekregen, dat heeft er misschien mee te maken dat mensen meer geneigd zijn om de stap naar een klacht te zetten als ze vinden dat dat nodig is. Maar het is zeker niet zo dat deze klacht anders behandeld zou worden, omdat het om een tuchtrechter gaat. Elke klacht wordt behandeld zoals het hoort.”

Vlaams minister van Gelijke Kansen Bart Somers (Open Vld) gaf te kennen dat hij rond de zaak-Bollen een overleg wil houden met de Psychologencommissie. “Als beroepsgroep zijn wij niet rechtstreeks betrokken bij dat overleg. We hebben wel opgeroepen tot een sereen debat, en we zijn tevreden dat de Psychologencommissie daarmee ingestemd heeft”, besluit Lowet.

AANGERADEN