Serveerster redt jongen (11) van zijn gewelddadige ouders dankzij geheim briefje

Bron © The Daily Mail, WOFL-TV

De Orlando Police Department is trots dat Flavaine Carvalho (tweede rechts) opkwam voor de mishandelde jongen. Foto: Orlando police Department

Een serveerster in de Amerikaanse stad Orlando heeft een jongetje gered door hem een geheime boodschap op een klein briefje door te schuiven. “Heb je hulp nodig? OK”, schreef ze. “Ja”, knikte de jongen. Waarop de politie in actie schoot. De hulp kwam allesbehalve te vroeg. Het kind werd door zijn eigen moeder en stiefvader gemarteld.

Het elfjarige jongetje kwam met zijn familie eten in Mrs Potato Restaurant op nieuwjaarsdag, waar Flavaine Carvalho die dag werkte. De serveuse kwam handen te kort, maar was opmerkzaam genoeg om te voelen dat er een paar tafels verderop iets niet pluis was.

Toen ze de bestelling van het gezin wilde opnemen, merkte ze dat het jongetje niks mocht bestellen. Hij zou thuis wel iets eten, vertelde zijn stiefvader haar. Hoewel de jongen een mondmasker droeg en een grote bril op had, merkte ze dat de verwondingen had op zijn armen en gezicht.

She has made such a difference in this boys life, and his sister's. I'm sure it was only a matter of time before she would have been abused as well. Thank God she chose to get involved!

Geplaatst door Jennifer Reineck op Vrijdag 15 januari 2021

“Ik zag een schram tussen zijn wenkbrauwen”, vertelde ze op de lokale zender WOFL-TV. “Een beetje later zag ik een blauwe plek naast zijn oog.”

Omdat ze voelde dat hij in gevaar was, schreef ze snel een briefje. “Heb je hulp nodig? Oké” Ze stak de boodschap in de lucht in de richting van het kind. Ze deed het stiekem achter de rug van zijn ouders. De jongen schudde eerst zijn hoofd, maar toen ze nog een tweede keer teken deed, knikte hij discreet.

Serveerster redt jongen (11) van zijn gewelddadige ouders dankzij geheim briefje
Foto: Orlando Police Department

Flavaine vroeg haar baas of ze de politie mocht bellen en die stemde toe. “Hij lijkt acht te zijn”, vertelde ze aan een agent van de noodlijn 911. “Hij is hier samen met zijn ouders denk ik. Ik maak me super veel zorgen. ik weet niet wat ik moet doen.

De serveerster had de situatie goed ingeschat, zo bleek nadien uit het onderzoek. Thuis werd de 11-jarige knul gedwongen om riemen om enkels en nek te dragen. En daarmee werd hij ondersteboven aan een deur gehangen. Hij vertelde ook geslagen te worden met een houten bezem. Soms werd hij achter een kar gebonden te worden, waarmee zijn ouders dan reden.

Volgens de artsen, die hem onderzochten, was hij ondervoed en weegt hij tien kilo te weinig.

“De jongen is mishandeld”, bevestigt onderzoeker Erin Lawler. “Al is het woord marteling eerder op zijn plaats. Het ging niet om een eenmalig, maar om verschillende feiten. Hij had blauwe plekken over heel zijn lichaam.”

Geplaatst in pleeggezin

Zijn stiefvader, Timothy Wilson II (34), werd gearresteerd voor kindermishandeling. omdat er onvoldoende bewijs was in het restaurant zelf, werd hij pas een paar dagen later aangehouden. ook de moeder van de jongen, Kristen Swann (31), werd gearresteerd voor misbruik en verwaarlozing. Zijn vierjarig zusje, die ook mee op restaurant was, vertoonde geen tekenen van misbruik. Beide kinderen werden geplaatst. En ze stellen het goed, aldus nog de politie.

De politie van Orlando prees de reactie van Flavaine. “Ze heeft de moed gehad op te komen voor een kind dat ze nooit eerder heeft ontmoet. We zijn trots dat zo iemand woont en werkt in onze gemeenschap.” Ook de restauranteigenaar had niks dan lovende woorden. “Je hebt het leven van die jongen gered. Dat iemand zoiets een kind kan aandoen, doet me huilen.”

AANGERADEN