Wagen uitgebrand onder carport, parket stelt branddeskundige aan om oorzaak te onderzoeken

Toen de brandweer ter plaatse kwam, sloegen de vlammen reeds uit het achterste gedeelte van de geparkeerde wagen. Foto: RR

Harelbeke / Bavikhove -

Langs de Moutstraat in de Harelbeekse deelgemeente Bavikhove is zaterdagnamiddag de dienstwagen van de bewoner in vlammen opgegaan. Hoe het vuur precies ontstond, is niet meteen duidelijk.

Een wandelaar die van een sneeuwwandeling genoot en aan de bungalow van de bewoners passeerde, merkte omstreeks halfdrie de brand op. De man belde meteen aan bij de overburen en alarmeerde intussen ook de brandweer. Toen sloegen de vlammen reeds uit het achterste gedeelte van de wagen, die onder de houten carport net naast de bungalow geparkeerd stond.

Buurtbewoners hoorden ook verschillende knallen, wellicht veroorzaakt door het exploderen van de autobanden door de hitte.

(Lees verder onder de video)

Video: NDZ

“Dankzij de inzet van een dubbele aanvalslijn hadden we het vuur zeer snel onder controle”, klinkt het bij de brandweer. De dienstwagen van de bewoner, die werkzaam is bij het Agentschap Wegen & Verkeer, brandde volledig uit. De houten carport liep door de brand vooral schade op aan de verlichting en de goot, maar bleef verder intact.

De woning zelf kon, op een zwartgeblakerde muur na, volledig gevrijwaard worden. De bewoners van de bungalow, die op het ogenblik van de brand niet thuis waren, kwamen na de bluswerken de schade opmeten.

Omdat er na de bluswerken vragen rezen over de precieze oorzaak van de brand, werd de plaats van de brand in verzegeld en besliste het parket van West-Vlaanderen, afdeling Kortrijk, om een deskundige aan te stellen. Die moet de omstandigheden van de brand onderzoeken.

.

Door NDZ
AANGERADEN