Trainingsongeval BORA hansgrohe: ook Kelderman breekt ruggenwervel

Het trainingsongeval met enkele renners van BORA hansgrohe, gisteren tijdens het trainingskamp in Italië, blijft voor de Nederlander Wilco Kelderman niet zonder gevolgen. Het ongeval gebeurde op enkele kilometers van het teamhotel toen een wagen op de groep BORA-renners inreed.

Gisteravond kwam al het bericht dat Kelderman en Rudiger Selig een hersenschudding aan het ongeval hadden overgehouden. Andreas Schillinger was er erger aan toe. Hij liep breuken op aan de ruggenwervel. Een operatieve ingreep bleek niet noodzakelijk maar hem wacht wel een lange revalidatie. Enkele andere renners - waaronder Max Schachmann - kwamen met de schrik vrij.

Het team zorgde vanochtend voor extra nieuws. Bij de Nederlander Kelderman - in oktober nog derde in de Giro - werd naast een hersenschudding ook een gebroken ruggenwervel vastgesteld. Ook Kelderman zal niet operatief worden behandeld. Over de lengte van zijn afwezigheid bestaat nog geen duidelijkheid. Het Italiaanse TuttoBiciWeb maakte eerder vanochtend melding van een knieblessure voor Kelderman maar daar is in het bericht van het team geen sprake van.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Het ongeval gebeurde in de buurt van het Gardameer waar het team een eerste trainingskamp hield alvorens vandaag naar Mallorca te vertrekken voor het verdere vervolg van hun voorbereiding op het nieuwe seizoen.  (gvdl)

AANGERADEN
Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten

Meest gelezen uit de buurt