Jens Dendoncker biedt eerste hulp bij irritatie met knuffelbare puppies

Tine Embrechts en Guga Baúl gaan na of schattige honden plooien kunnen gladstrijken. Foto: vtm

Alles voor de liefde en een beetje ook voor de wetenschap. Aster Nzeyimana & Lize Feryn en Tine Embrechts & Guga Baúl zullen het geweten hebben in Da’s liefde. Bij wijze van experiment stopt Jens Dendoncker hen een stel hoogst knuffelbare puppies in de armen.

Jij bent altíjd te laat! Heb je nu weeral alle lichten laten branden?Is het nu echt zo moeilijk om je schoenen ín de kast te zetten? Wie dat soort geïrriteerde reacties herkent, steekt nu zijn vinger op. We verwedden er onze pen op dat er véél vingers de hoogte in zijn gegaan, want wetenschappers hebben berekend dat 61 procent van de Vlaamse koppels in hun relatie last heeft van kleine, dagelijkse ergernissen. Jens Dendoncker wil iets doen aan dat eindeloze gekibbel en hanteert daarvoor een originele methode: imiteren in plaats van irriteren. Dat lijkt al snel een beetje op uitlachen, maar het is alleszins positiever dan elkaar maar te blijven jennen, zo redeneert Dendoncker. Hij gaat zijn methode dan ook proefondervindelijk na met enkele koppels.

Dat is vanavond niet zijn enige experiment. Met de hulp van twee bevriende stellen onderzoekt hij wat je kunt doen wanneer je partner knorrig op je is. Naar verluidt zouden puppies met een hoog knuffelgehalte boosheid verdrijven, en dat moet uiteraard aan de praktijk getoetst worden. Dus stelt hij de relatie van Aster Nzeyimana en Lize Feryn en die van Tine Embrechts en Guga Baúl op z’n hondjes op de proef.

Jens Dendoncker biedt eerste hulp bij irritatie met knuffelbare puppies
Aster Nzeyimana en Lize Feryn in de puppieproef. Foto: vtm

Wie geen zin heeft zich te laten aflebberen door een meute kwispels kan in geval van liefdesnood natuurlijk ook nog terecht bij Dendonckers callcenter, dat wordt bemand door vier zeventigplussers. Vertrekkend van het spreekwoord Het verstand komt met de jaren – dat ook nog eens wetenschappelijk is bevestigd! – laat hij zijn grijze ervaringsdeskundigen liefdesraad geven aan jongeren. Maar of hun levenswijsheid volstaat om een antwoord te formuleren op de vraag hoe je je seksleven wat pittiger kunt maken?

Da’s liefde, VTM, 20.40 uur

Door jdr
AANGERADEN