Deze haartrend voor de lente kun je thuis al uitproberen

Balenciaga / Lanvin / Miu Miu en Chanel

Een blik op de catwalks van topontwerpers geeft naast modetrends ook een idee van de haarmode voor komende lente. Een van de hipste kapsels is thuis heel makkelijk na te maken: de gelcoupe. Zocht iemand nog een manier om in stijl te wachten tot de kapsalons weer mogen openen?

Gels zijn door de jaren heen sterk geëvolueerd en worden anno 2021 eigenlijk vaker glues genoemd. Ze bieden dezelfde stevigheid, maar voelen en ogen minder plakkerig. De wetlook als resultaat is subtieler dan voorheen en je lokken zijn soepeler in plaats van stokstijf.

Verschillende modehuizen, waaronder Balenciaga, Burberry en Lanvin, tonen hoe dat eruitziet. Bij dat laatste label kreeg het haar van de modellen op de kruin glanzende retro finish. Balenciaga ging dan weer resoluut voor een wetlook, die heel rock-’n-roll overkomt.

Beautyfans op Instagram zijn ook al mee met de trend. Velen onder hen brengen het product aan op de kruin, om het haar vervolgens strak naar achteren te kammen en met de rest van de lokken vast te binden in een sluike staart. Qua styling kun je niet veel misdoen.

“Als je echt voor de wetlook gaat, breng je best een glue of natte gel aan op nat haar. Laat het rustig drogen. Dat kan aan de lucht of met een haardroger op een lage, warme stand. Was je haar bij voorkeur wel voor je in bed kruipt”, zegt BV-kapper Jochen Vanhoudt.

Hij vertelt erbij dat Kim Kardashian in 2019 de perfecte wetlook had op het Met Gala en dat haar kapsel wellicht tot stand kwam met een gelspray. “Zo’n spray werkt op twee manieren en kun je gebruiken op droog haar. Als je het hebt gestyled naar wens, kun je het opnieuw bevochtigen met het product. Tijdens het drogen zal het je look fixeren en heel veel shine geven. Alsof je uit de zee komt gewandeld.”

Door vwh
AANGERADEN