Als de belastinginspecteur bij Jommeke komt: Jelle De Beule schrijft scenario voor nieuw Jommeke-album

Jelle De Beule bedacht het scenario, Thijs De Cloedt zorgde voor de tekeningen. Foto: SU

Met Neveneffecten heeft hij ooit al een volledige Jommekeparodie gebracht en ook in De ideale wereld liet Jelle De Beule (39) Jommeke al meermaals opdraven. Nu mag hij zijn fascinatie voor ’s lands favoriete strooien dakje omzetten in een scenario voor een nieuw album.

Je zal het maar hebben. In zijn 65-jarige carrière als avonturier heeft Jommeke tientallen fabelachtige schatten gevonden. En dan staat na al die tijd de fiscus voor zijn deur, die becijferd heeft dat hij daar nooit belastingen op heeft betaald. Opeens moet de stripheld een dikke 500 miljard euro ophoesten. De schatten, die heeft hij al lang weggegeven aan wezen, hulpbehoevenden en kinderen die in de sukkelstraat zitten. En net nu lukt het niet om een nieuwe schat te vinden en zit de stripheld serieus in de puree. Ziedaar het plot van Jommeke in de knel én de penarie.

(Lees verder onder de foto)

Als de belastinginspecteur bij Jommeke komt: Jelle De Beule schrijft scenario voor nieuw Jommeke-album
Foto: SU

“Het album komt er op vraag van de uitgeverij, die mijn fascinatie voor het Jommeke-universum kende. Ze zochten iemand die de Jommekewereld kende en er iets speciaals mee wou doen”, zegt Jelle De Beule, die het verhaal bedacht. Voor het tekenwerk klopte hij aan bij Thijs De Cloedt, zoon van onze huiscartoonist Marec, en eveneens medeverantwoordelijk voor de animaties van Kabouter Wesley en Man bijt hond. Hij heeft er zijn eigen stijl aan gegeven. “Thijs is al jaren een van mijn beste vrienden”, zegt De Beule. “Wij hebben samen in de academie van Gent animatiefilm gestudeerd. Hij is enorm grappig en vreemd genoeg hadden wij nog nooit echt samengewerkt. Ik moet zeggen dat wij een heel goed team vormden.”

Hoe die samenwerking er uiteindelijk zal uitzien, weten we op 7 april wanneer het album in de winkel ligt.

Door eadp
AANGERADEN