Assisen Brussel: Vier beschuldigden schuldig aan onopzettelijke doodslag op Jean-Marie Monzibila

Bron © BELGA

Foto: BELGA

Brussel -

Het hof van assisen van Brussel heeft dinsdag iets na middernacht de vier beschuldigden schuldig bevonden aan slagen en verwondingen met de dood tot gevolg, zonder de intentie om te doden op Jean-Marie Monzibila. Zijn verminkte lichaam werd in augustus 2009 teruggevonden in het Ter Kamerenbos in Brussel.

Alexandre Dusart, Mathieu Delouvroy, Singaoku Kale en David Browet worden ervan beschuldigd Jean-Marie Monzibila te hebben gedood in de nacht van 31 augustus op 1 september 2009.

Delouvroy en Browet werden schuldig bevonden aan opzettelijke slagen en verwondingen met de dood tot gevolg, zonder de intentie te doden en zonder voorbedachte rade. Dusart en Kale werden schuldig bevonden aan opzettelijke slagen en verwondingen met de dood tot gevolg, zonder de intentie te doden en mét voorbedachte rade.

Allen deel van religieuze gemeenschap

Het lichaam van het slachtoffer werd zwaar verminkt gevonden in het Ter Kamerenbos. Volgens het rapport van de wetarts werd de 35-jarige inwoner van Anderlecht gewurgd en verbrand, kreeg hij talloze trappen, stoten van een blok hout en werd zijn oor afgesneden.

Volgens de verklaringen van de vier verdachten – die eerst elke betrokkenheid bij de dood van het slachtoffer ontkenden – hadden ze besloten om in het bos een gebedswake te houden voor Jean-Marie Monzibila om de nervositeit en agressiviteit te temperen die hij sinds kort vertoonde. Verdachten en slachtoffer maakten allen deel uit van de religieuze Abil-gemeenschap in Gilly, nabij Charleroi, die zelfontplooiing door een terugkeer naar de natuur aanhangt.

AANGERADEN