Zeker drie gewonden na aardbeving in Argentinië met kracht van 6,4

Bron © BELGA

Foto: AFP

Bij de aardbeving in Argentinië, vlakbij de Chileense grens, zijn al zeker drie mensen gewond geraakt. Twee kinderen liepen lichte verwondingen op, een volwassene raakte zwaargewond. Dat zei de gouverneur van San Juan, Sergio Uñac. Verschillende huizen zijn ook beschadigd, waardoor heel wat families geëvacueerd moesten worden.

USGS registreerde de beving om 23.46 uur (dinsdag 03.46 uur Belgische tijd), op ongeveer 27 kilometer ten zuidwesten van de Argentijnse stad Pocito en op ongeveer 250 kilometer ten noordoosten van de Chileense hoofdstad Santiago. De beving gebeurde op een diepte van 20 kilometer en had een kracht van 6,4.

Sommige steden van de provincie San Juan zaten tijdelijk zonder elektriciteit. De aardbeving werd ook gevoeld in de provincies Mendoza, Cordoba, Santa Fe, La Rioja en Buenos Aires.

Er vonden ook naschokken plaats met een sterkte van tussen 4,1 en 4,9.

Volgens de Argentijnse krant Clarin was de beving te voelen tot in Buenos Aires, op zowat 1.000 kilometer van het epicentrum.

De Chileense kust ligt in de zogenaamde Ring van Vuur, waar regelmatig aardbevingen en vulkaanuitbarstingen plaatsvinden.

AANGERADEN