Gevallen toptalent uit selectie gezet na coronafeestje “met 15 schaars geklede vrouwen”

Bron © De Telegraaf

Foto: AP

Borussia Mönchengladbach heeft Breel Embolo (23) uit de selectie gezet voor de wedstrijd van dinsdagavond tegen Werder Bremen. De reden? Een mogelijke overtreding van de coronaregels. Dat maakte de Duitse club zelf bekend.

Wat de Zwitserse aanvaller precies heeft uitgespookt, meldt zijn club niet. Maar het Duitse Bild weet waar het schoentje wringt. De politie zou Embolo afgelopen weekend betrapt hebben tijdens een illegaal feestje. In een café zouden liefst 23 mensen aanwezig zijn geweest en dat zonder mondmasker. Het zou gaan om acht mannen en “vijftien schaars geklede vrouwen”, klinkt het.

Mönchengladbach wilde dus niet bevestigen of het bericht in Bild klopt, maar meldde wel dat Embolo pas weer mag spelen als hij een negatieve coronatest heeft afgelegd.

Embolo stond als tiener te boek als een gigantisch talent nadat hij het mooie weer maakte en drie keer op rij kampioen werd met FC Basel. In de zomer van 2016, op amper 19-jarige leeftijd dus, maakte hij voor bijna 27 miljoen euro de overstap naar Schalke 04. Drie jaar later werd hij, na slechts 12 goals, voor ‘amper’ 11 miljoen euro verkocht aan Gladbach.

De aanvaller speelde ook al 38 keer voor het Zwitserse nationale elftal.

Door Vincent Van Genechten
AANGERADEN