Drie jongemannen komen om het leven bij aanrijding met trein, geen van hen had rijbewijs

Herne -

De drie personen die maandagavond om het leven zijn gekomen toen hun voertuig in Herne werd aangereden door een trein, zijn drie mannen van 21 en 18 jaar oud uit Edingen. Dat meldt het parket Halle-Vilvoorde dinsdag. Wie van de drie het voertuig bestuurde, is nog onduidelijk. Wel had geen van hen een rijbewijs, aldus nog het parket.

Het ongeval gebeurde maandagavond omstreeks 21.30 uur aan een overweg op de Edingsesteenweg in Herne. Het parket heeft een verkeersdeskundige, wetsdokter en het gerechtelijk lab aangesteld om ter plaatse te gaan, en heeft de camerabeelden aan een tegenoverliggend benzinestation laten nakijken.

Drie jongemannen komen om het leven bij aanrijding met trein, geen van hen had rijbewijs
Foto: BELGA

“Uit deze beelden en het onderzoek van de deskundigen blijkt dat de slagbomen al 9 seconden naar beneden waren en de rode lichten duidelijk in werking toen het voertuig aankwam”, zegt parketwoordvoerster Carol Vercarre. “Het voertuig vertraagde, maar reed dan toch tussen de slagbomen. De trein reed op dat moment ongeveer 70 km/u, het voertuig is een 200-tal meter verder tot stilstand gekomen.”

De drie inzittenden, twee jongemannen van 18 jaar oud en een van 21 jaar oud, droegen geen veiligheidsgordel en werden uit het voertuig geslingerd.

“Bij aankomst van de hulpdiensten kon geen enkele hulp meer baten, ze zijn alle drie aan hun verwondingen overleden”, zegt de parketwoordvoerster. “Verder onderzoek zal moeten uitwijzen wie aan het stuur zat, maar geen van hen had een rijbewijs.”

LEES OOK. Drie doden bij botsing: wagen verpletterd door aanstormende trein (+)

AANGERADEN