KOERSNIEUWS. Geen Vlaamse klassiekers voor Bob Jungels, Gilbert verlaat stage voor geboorte derde kind

 

 ©  BELGA

Ook vandaag valt er weer wat koersnieuws te rapen. Wij bundelen voor u de belangrijkste kleine en minder kleine wielernieuwtjes.

De wielerredactie

Gilbert verliet de stage voor de geboorte van zijn derde kind

Philippe Gilbert heeft maandag de stage van Lotto Soudal in het Spaanse Denia verlaten om de nakende geboorte van zijn derde kind bij te kunnen wonen. Gilbert heeft al twee zonen, Alan en Alexandre. (hc)

Arnaud De Lie traint met grote jongens

Eerstejaarsbelofte Arnaud De Lie is ook mee op stage met de profploeg van Lotto Soudal in het Spaanse Denia. De Lie is achttien jaar oud en veroverde als eerstejaars junior de Belgische trui. Hij kan ook op de mountainbike uit de voeten. (hc)

LEES OOK.Van intense vreugde naar verdriet op EK junioren: Arnaud De Lie eerst uitgeroepen tot winnaar, daarna pas derde: “Waarom doen ze dit?”

Geen L-B-L voor Van Avermaet

Greg Van Avermaet rijdt na het openingsweekend de Tirreno en de Strade Bianche. Zijn klassiek voorjaar stopt na de Amstel. Dus geen Luik Bastenaken Luik. (bvc)

Greg Van Avermaet en Oliver Naesen. 

Greg Van Avermaet en Oliver Naesen. 

Lawrence Naesen maakt grote ronde-debuut

Lawrence Naesen maakt dit jaar in de Giro zijn debuut in een grote ronde. (bvc)

Geen Vlaamse klassiekers voor Jungels

Bob Jungels (Ag2r citroen) rijdt dit jaar geen Vlaamse klassiekers. Na twee jaar focust de Luxemburger bij zijn nieuwe ploeg terug op de Waalse klassiekers en rittenkoersen van een week. In de Ardennen moet hij een duo vormen met Benoit Cosnefroy. In het Vlaamse werk dus geen driekoppige draak met Naesen en Van Avermaet. Hij begint in Ruta Del Sol en rijdt nadien Parijs-Nice. (bvc)

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten