Franse wielerhoop Thibaut Pinot past dit jaar voor de Tour en kiest voor Giro

 ©  AFP

Bron: BELGA

Thibaut Pinot zal dit seizoen de Giro rijden, hij laat de Ronde van Frankrijk links liggen. Dat heeft de Franse renner dinsdag bekendgemaakt tijdens de presentatie van zijn team Groupama-FDJ.

“Dit jaar zal mijn doel de Giro zijn. Ik ga er alles aan doen om goed voorbereid te zijn en er het best mogelijke resultaat te behalen”, zei Pinot. “Over deze beslissing is lang nagedacht. Ik denk dat het hét moment is om terug te keren naar de Ronde van Italië. Het parcours van de Tour is dit jaar niet geschikt voor mij, het parcours van de Giro ligt me daarentegen wel. Ik hoop in 2022 wel opnieuw de Tour te rijden.”

Pinot reed de Giro twee keer, in 2017 (4e plaats) en in 2018 (opgave daags voor de slotrit vanwege een longaandoening). In 2014 eindigde Pinot op de derde plaats in de Ronde van Frankrijk. De voorbije jaren kon de Franse Tourhoop de verwachtingen in La Grande Boucle vanwege verschillende tegenslagen niet waarmaken, in 2019 boekte hij wel nog een prestigieuze ritzege op de Tourmalet.

In de komende Ronde van Frankrijk zijn de sprinter Arnaud Démare en rondetalent David Gaudu, die twee etappes won en achtste werd in de voorbije Vuelta, de speerpunten van Groupama-FDJ.

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten