Celstraf en fikse boete voor fietsdieven die toesloegen aan station

Een archiefbeeld van fietsen aan het station van Mechelen. Foto: Dirk Vertommen

Mechelen -

Twee Algerijnen van 25 en 30 jaar oud zijn door de rechter in Mechelen veroordeeld tot twaalf maanden cel en 800 euro boete. De straf is voor de helft met uitstel gedurende drie jaar. Het duo moest zich verantwoorden voor de poging van een diefstal van een plooifiets en een zadel.

De twee liepen begin december 2020 tegen de lamp. Een politiepatrouille zag aan de fietsenstalling van het station in Mechelen drie verdachte personen. Het ging om de twee Algerijnen, Youssef L. (30), Faical G.(25) en een minderjarige. De drie werden gecontroleerd. Uit de vaststellingen van de politie en de camerabeelden bleek dat een van de meerderjarigen op uitkijk stond terwijl de andere meerderjarige én de minderjarige probeerden om de fietssloten te manipuleren. Daar gebruikten ze volgens het parket een gestolen fietszadel voor.

De twee mannen hadden in ons land een blanco strafblad. “Het was een vergissing”, zei een van de beklaagden. “Het was de eerste en hopelijk ook de laatste keer.” Hij was akkoord met de straf met uitstel, net zoals zijn kompaan. “Hij verblijft momenteel illegaal in het land. Eens hij vrij komt, zal hij worden uitgewezen naar Algerije”, zei zijn advocaat. De terugtocht is voor binnenkort voorzien.

Door ldn, tdk
AANGERADEN