Onderzoek naar politieman wegens aanranding en stalking collega’s

Archiefbeeld Foto: rr

Ieper -

Het gerecht in Ieper is een onderzoek gestart tegen een politie-inspecteur, omdat hij grensoverschrijdend gedrag zou gesteld hebben tegenover meer dan tien vrouwen. Een aantal onder hen zijn collega’s bij de politie.

Het parket van Ieper maakte dinsdagavond bekend dat er een gerechtelijk onderzoek loopt tegen een politie-inspecteur van politiezone Arro Ieper voor aanranding van de eerbaarheid en stalking. De feiten zouden al ettelijke jaren duren en omvatten onder meer handtastelijkheden, het sturen van seksueel getinte en aanstootgevende berichten en het lastigvallen van slachtoffers tot aan hun voordeur. Ook in het buitenland bleek de jonge veertiger zich niet in te houden, want er waren klachten van een collega wanneer ze samen een minderjarige gingen ophalen in Noord-Italië, die eerder als vermist was opgegeven in de politiezone.

Enkele verhalen kwamen vorig najaar aan het licht en sinds de start van het onderzoek komen nog meer slachtoffers naar buiten. Het gaat niet alleen om vrouwelijke collega’s, maar ook om vrouwen buiten de politiewereld. Enkele slachtoffers wensen liever niet naar buiten te komen met hun verhaal. De man is op 14 januari voor de onderzoeksrechter verschenen en is vrijgelaten onder voorwaarden.

Kenneth Coigné, de korpschef van de betrokken politiezone Arro Ieper, blijft karig met commentaar. “We wilden dat het onderzoek zo sereen mogelijk en in alle objectiviteit werd gevoerd. Daarom gebeurde dit door de naburige politiezone Grensleie in opdracht van het parket”, aldus Coigné. “Op basis van verdere info die uit het onderzoek komt, zullen we de nodige stappen ondernemen om de goede werking van de politiezone verder te garanderen.” Het betrokken personeelslid is voorlopig op non-actief gezet. Later volgt een tuchtonderzoek. De man zal worden uitgenodigd op een hoorzitting, waarna kan beslist worden om over te gaan tot schorsing.

Door ptb,tg
AANGERADEN