Remco Evenepoel is al terug in Spanje en revalideert deze week verder bij ploegmaats: “Dat contact is niet onbelangrijk”

Foto: Wout Beel

Remco Evenepoel is opnieuw teruggekeerd naar Spanje, waar hij zich bij zijn ploegmaats heeft gevoegd. In principe was de tweede teamstage beëindigd, maar door het mindere weer het voorbije weekend hier besliste Deceuninck – Quick Step tot komend weekend te blijven aan de Costa Blanca.

“Remco kan na het MRI-onderzoek van maandag in Herentals rustig verder revalideren in dat hotel, waar hij ook contact heeft met de ploegmaats. Niet onbelangrijk”, weet ploegmanager Patrick Lefevere. “Er is een overdekt zwembad en hij kan er ook onder toezicht van de kinesisten wat aan core stability. Alles rustig aan. Verloopt alles volgens plan dan kan hij rond 8 februari opnieuw voorzichtig met de fiets beginnen trainen.”

LEES OOK. Ervaringsdeskundige Jurgen Van den Broeck heeft tip voor Evenepoel na nieuwe tegenslag: “Pin je niet vast op de Giro, Remco”

Geen derde trainingskamp

Deceuninck – Quick Step was van plan om een derde trainingskamp te houden in de Ronde van de Algarve en aansluitend deze Portugese voorbereidingskoers te rijden, maar deze stage gaat niet door, ook al omdat de tweede verlengd werd door de ideale trainingsomstandigheden aan de Costa Blanca. (hc)

Door Hugo Coorevits
AANGERADEN