Gedaan met fileleed: N15 aan Nekkerhal heropent voor verkeer

Het nieuwe stukje N15 is zo goed als klaar voor gebruik. Foto: Dirk Vertommen

Mechelen -

De N15 aan de Nekkerhal in Mechelen opent woensdagochtend opnieuw voor het verkeer. Ondanks het slechte weer heeft de aannemer alles op alles gezet om de nieuwe aansluiting tijdig af te werken.

Vier dagen lang werd er gewerkt om de toekomstige tangent aan het Douaneplein aan te sluiten op de N15. Daardoor was er op de belangrijke verbinding tussen Mechelen en Bonheiden geen verkeer mogelijk. Dat zorgde soms voor lange files in de Nekkerspoelstraat. Dinsdagavond was het werk zo goed als klaar. “De aannemer moest enkel nog een laag asfalt leggen en de belijning aanbrengen. De N15 kan woensdagochtend 99,9% zeker opnieuw open voor het verkeer”, zegt Rudy Van Camp, woordvoerder van Mechelen in Beweging.

Met de afronding van de werkzaamheden kan het verkeer op de N15 voortaan al over een stukje van de nieuwe tangent rijden. Eind dit jaar moet de nieuwe verbindingsweg tussen de Brusselsesteenweg (N1) in Mechelen-Zuid en de N15 in Nekkerspoel een feit zijn. Althans volgens de huidige planning van de projectleiders.

Door svh
AANGERADEN