Opnieuw twee spelers positief in bubbel Australian Open, Elise Mertens ondanks alles blij dat ze in Melbourne is

Niet iedere tennisspeler is ontevreden over zijn of haar situatie in Melbourne waar op 8 februari met de Australian Open de eerste Grand Slam van het seizoen wordt gespeeld. Elise Mertens bedankte uitdrukkelijk iedereen die het mogelijk had gemaakt dat er gespeeld kan worden. Tegelijk maakte de Australische overheid bekend dat opnieuw twee spelers positief hebben getest op corona.

Daarmee komt het aantal betrokkenen bij het eerste grandslamtoernooi van dit jaar dat positief heeft getest op tien. Minister Lisa Neville van Victoria meldde dat in totaal vier nieuwe personen die betrokken zijn bij het tennistoernooi positief testten. “Van die vier is in ieder geval één speler die absoluut zeker in de strenge lockdown heeft gezeten, omdat hij kwam met één van de vluchten met positief geteste personen”, aldus de minister.

Intussen bereikten ons de voorbije dagen vooral beelden en berichten van ontevreden spelers en speelsters. Maar liefst 72 onder hen bevinden zich momenteel in een volledige quarantaine omdat zij op een vliegtuig zaten waarvan enkele passagiers positief testten. Maar ook zij die van een mild regime genieten - quarantaine maar met toestemming om vijf uur per dag te trainen - zijn niet altijd even opgezet met de Australische aanpak.

Elise Mertens denkt daar anders over. “Dankbaar dat ik terug in Melbourne ben. Australië heeft een speciale plek in mijn hart. Maar bovenal dankbaar tegenover hen die hard hebben gewerkt en veel hebben opgegeven om ons de gelegenheid te geven om te spelen.”

Intussen blijven haar collega’s zich zo goed en zo kwaad als mogelijk voorbereiden op de eerste afspraak van het seizoen. En dat is vaak in de kamer. Wij vrezen dat diverse hotelkamers na afloop van de Australian Open letterlijk en figuurlijk gesloopt zullen zijn. Al is er af en toe wel wat ruimte voor ontspanning.

Door gvdl
AANGERADEN