Kamer geeft groen licht voor verlenging solden tot midden-februari

 ©  JEFFREY GAENS

De Kamercommissie Economie heeft woensdag unaniem het licht op groen gezet voor een verlenging van de solden tot 14 februari. Het wetsvoorstel van de Franstalige liberalen had dinsdag al de steun gekregen van onder meer minister van Economie Pierre-Yves Dermagne (PS).

Het voorstel houdt in dat de wintersolden met twee weken worden verlengd, tot 14 februari. Dat moet de handelaren, die tijdens de tweede coronagolf hun zaak een tijd moesten sluiten, wat ademruimte bieden. Bovendien kan een spreiding van de solden de toestroom aan koopjesjagers wat meer spreiden, aldus initiatiefnemer Denis Ducarme.

Minister van Economie en Werk Pierre-Yves Dermagne, minister van Zelfstandigen en Kmo’s David Clarinval en staatssecretaris voor Consumentenbescherming Eva De Bleeker lieten dinsdag al weten dat ze het voorstel steunden, nadat het een positief advies had gekregen van de Hoge Raad voor de Zelfstandigen en de KMO.

De Raad benadrukt in zijn advies ook dat de standaard soldenperiode van één maand niet op de helling mag komen te staan. Zo’n verlenging moet een uitzondering blijven.

De tekst verhuist nu naar de plenaire Kamer, voor definitieve goedkeuring.

Aangeboden door onze partners