Elia Viviani laat hart checken, goed nieuws voor Diego Ulissi na nieuwe hartcontrole

 ©  AFP

De Italiaanse wielrenner Diego Ulissi kan hopen op “progressief herstel” na een nieuwe controle van zijn hart. Dat liet zijn ploeg UAE Team Emirates woensdag weten. Intussen liet ook zijn landgenoot Elia Viviani (Cofidis) zijn hart controleren.

Bron: BELGA

Medio december raakte bekend dat Ulissi kampt met myocarditis, een ontsteking aan de hartspier. Bij nieuwe onderzoeken in Ancona is opnieuw gebleken dat er bindweefsel gevormd is in de hartwand, maar de scheurtjes zijn stabiel en er is geen sprake van hartritmestoornissen.

Er zijn ook vier biopsieën genomen uit kritieke punten in het hart voor verder onderzoek. De voorlopige prognose is positief, en “er is hoop op een progressief herstel”. Het ziet er dus naar uit dat Ulissi zijn wielercarrière niet moet stopzetten. De 31-jarige Italiaan heeft nog twee jaar contract bij UAE.

 ©  BELGA

Elia Viviani voelde dan weer een afwijking op trainingskamp met Cofidis. De rassprinter contacteerde cardioloog Roberto Corsetti. Die verwees Viviani door naar dezelfde dokter als die van Ulissi.

“Er is geen paniek rond Viviani”, aldus La Gazzetta dello Sport. “Bij Cofidis willen ze een paar zaken laten onderzoeken. Woensdag weten we normaal meer.”

AANGERADEN
Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten

Meest gelezen uit de buurt