Nieuw programma voor Vijf: wissel eens een week van gezin

Foto: SBS

Vijf komt – als corona het toelaat – nog dit jaar met het nieuwe programma ‘Op een ander’. Daarin wisselen gezinshoofden een week lang van familie. En uiteraard houdt hun nieuwe thuis er een heel andere levensstijl op na.

“Wat gebeurt er als een man van een bewust kinderloos homokoppel uit Antwerpen enkele dagen gaat inwonen bij een familie met vijf kinderen, mét traditioneel opvoedingspatroon, op den buiten? Hoe reageert de moeder van een nieuw samengesteld gezin met een overvolle agenda als zij overneemt van de mama uit een jong gezin, overtuigd veganistisch, met een alternatieve levensstijl?”

Zo zet de zender het nieuwe Op een ander in de markt. Oftewel: wat als een gezinshoofd een week van familie wisselt? Wat gaat goed, wat kan anders of beter? Welke relatie hebben moeder en vader met elkaar en met hun kinderen? Wat betekent ‘opvoeden’ precies? Elk gezin beslist voorts waar ze hun centen aan uitgeven en wie de was en de plas doet.

Op een ander is gebaseerd op het internationale format Wife swap, dat al in 25 landen te zien was. Ook Vlaanderen kwam eerder al aan de beurt, met De nieuwe mama. Voor de nieuwe reeks is Vijf nog op zoek naar gezinnen om deel te nemen.

Inschrijven kan via Vijf.be

AANGERADEN