Goed nieuws en slecht nieuws vanuit het dokterskabinet in ‘Thuis’

Foto: VRT

Het is druk in de wachtzaal van dokter Judith (Katrien Deruysscher) in ‘Thuis’. Zowel Bob (Christophe Haddad) als Christine (Daphne Paelinck) hadden er een afspraak. Voor de ene was er slecht nieuws, voor de andere goed nieuws.

Het wordt altijd spannend als Christine en Bob in elkaars buurt zijn. Herinner u, het duo was pas getrouwd toen Bob haar verliet voor Tamara en zijn baby’tje Leo. Christine deed nog een wanhoopspoging om hem bij haar te houden door een zwangerschap te veinzen. Maar sinds Bob daar is achtergekomen, is het oorlog tussen de twee. Geen blij weerzien dus in de wachtzaal van dokter Judith.

Bob voelde een tijd geleden een knobbeltje onder zijn oksel. Geruststellend nieuws heeft Judith niet voor hem. Een biopsie moet uitsluitsel brengen of het gezwel goedaardig of kwaadaardig is. Geen kanker of wel kanker dus. Bob is zodanig van zijn melk, dat hij Christine zijn excuses aanbiedt. Hij verdacht haar van brandstichting bij het huis van Frank en Simonne, maar geeft toe dat hij fout was.

Christine doet dan weer raar tegen Adil (Nawfel Bardad-Daidj), en hij begint zich vragen te stellen. Eenmaal bij dokter Judith doet Christine haar verhaal. Ze is zwanger. Voor een definitief uitsluitsel laat ze een bloedtest doen. Maar het is duidelijk: ze snapt er niets van. Adil kan namelijk geen kinderen verwekken. Dat is gebleken tijdens zijn relatie met Paulien (Tina Maerevoet). Ze durft hem daarom eerst niets te zeggen, maar aan het einde van de aflevering doet ze het toch. Uit de teaser voor komende aflevering is duidelijk dat Adil niet gelooft dat het kan: “Met wie heb je mij bedrogen?” Wordt vervolgd.

Door eadp
AANGERADEN