Belg van KV Oostende is aangeschoten wild na kritische tweet over Greta Thunberg: “Leer deze kerel eens wat respect!”

 

 ©  Rudy DECLERCK

Spelen voor KV Oostende doet hij al een tijdje niet meer, maar Indy Boonen was plots trending op Twitter. De Belgische aanvaller liet zich namelijk kritisch uit over Greta Thunberg.

Vincent Van Genechten

Het Zweedse klimmaatmeisje was, uiteraard, actief op de dag dat Donald Trump door Joe Biden vervangen werd als Amerikaans president. Thunberg was dan ook niet de grootste fan van Trump, niet van de man en al zeker niet van zijn klimaatbeleid.

“Hij ziet eruit als een zeer gelukkige oude man die uitkijkt naar een geweldige toekomst. Leuk om te zien”, stuurde Thunberg de wereld van de sociale media in naar haar 4,5 miljoen volgers. Tot ongenoegen van Indy Boonen. De 23-jarige Belg, die in 2018 de Engelse topclub Manchester United verliet voor KV Oostende, reageerde scherp. “Ga naar school, klein meisje!”

Het leverde Boonen, die zijn voorlopig laatste wedstrijd speelde op 4 oktober (tegen Moeskroen), heel wat verontwaardigde reacties op.

Een aantal Twitteraars wierp op dat onze landgenoot, die geboren werd in Dilsen, het niet bepaald maakte als speler van Man United (hij kwam tot 48 wedstrijden voor de jeugdploegen). Al waren er ook verschillende mensen die niet konden begrijpen dat Boonen kritiek had op het gezicht van de globale klimaatbeweging.

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten