Gigantische afgang voor Real en ingevallen Eden Hazard: derdeklasser kegelt Spaanse kampioen uit de beker

Foto: AP

Wat een rustige avond had moeten worden, werd een horroravond voor Real Madrid. Dankzij een doelpunt van Eder Militao leek De Koninklijke op weg naar de 1/8ste finales van de Spaanse beker, maar toen stond het kleine Alcoyano op uit de dood. Real Madrid verloor na verlengingen met 2-1 en is het met het schaamrood op de wangen uitgeschakeld.

Na negentig minuten stond het 1-1. Vlak voor de pauze was Real op voorsprong geklommen dankzij een doelpunt van verdediger Eder Militao. José Solbes zorgde tien minuten voor het einde van de reguliere speeltijd nog voor de onverwachte gelijkmaker, waardoor het tot verlengingen kwam. Daarin bezorgde Juan Antonio Casanova Vidal Alcoyano de zege. De thuisclub speelde toen al met een man minder, na de rode kaart voor Ramón López.

Voor Real is het al de tweede stevige uppercut in amper een week tijd, nadat ze eerder al in de halve finales van de Spaanse Supercup uitgeschakeld werden. Over drie weken volgt de achtste finale van de Champions League.

En zo blijft de Spaanse beker de enige trofee die Zinédine Zidane nog niet kon winnen. “Dit zijn moeilijke momenten”, reageerde de Fransman. “Vanaf nu moeten we ons focussen op de competitie en de Champions League. Ik neem de volledige verantwoordelijkheid voor deze nederlaag.”

Gigantische afgang voor Real en ingevallen Eden Hazard: derdeklasser kegelt Spaanse kampioen uit de beker
Zidane kon het niet geloven toen Juan Antonio Casanova Vidal de 2-1 scoorde.
Door Vincent Van Genechten
AANGERADEN