Woordvoerster Witte Huis wil “waarheid en transparantie” terugbrengen

 

 ©  AP

Bron: BELGA

De nieuwe woordvoerster van het Witte Huis Jen Psaki wil, samen met president Joe Biden, waarheid en transparantie terugbrengen naar de persruimte van het Witte Huis en naar het Amerikaanse volk in het algemeen. Dat heeft ze woensdag (plaatselijke tijd) gezegd tijdens haar eerste persconferentie.

De woordvoerster gaf aan heel veel respect te hebben voor de rol van de vrije en onafhankelijke pers. “We zullen het bij momenten niet akkoord zijn met elkaar, maar we hebben een gemeenschappelijk doel om correcte informatie te brengen naar het Amerikaanse volk”, zei ze. “We willen de waarheid terugbrengen naar het beleid.”

Psaki gaf ook aan de dagelijkse persbriefings te willen hervatten en regelmatig briefings te organiseren met gezondheidsexperts over de coronapandemie. Dat gebeurde tegen het einde van Trumps termijn niet meer.

Contrast met Trump

De Biden-administratie keert zo terug naar het pre-Trump-tijdperk. Trumps woordvoerders stonden erom bekend de waarheid niet al te nauw te nemen en Trump beschuldigde de “mainstream media” er ook voortdurend van leugens te verspreiden (terwijl hij zelf berucht was om zijn vele onwaarheden). Ook vonden er in Trumps Witte Huis maar af en toe persbriefings plaats.

Sean Spicer, de eerste woordvoerder van Trump, beschuldigde de pers er tijdens zijn eerste persconferentie van te liegen over de grootte van het publiek dat Trumps inauguratie bijwoonde.

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten