Kassa rinkelt: Club Brugge verkoopt Krépin Diatta aan AS Monaco

 ©  AS Monaco

Krépin Diatta verlaat Club Brugge. AS Monaco deed een bod 20 miljoen euro op de 21-jarige Senegalees, die woensdagavond nog scoorde tegen KV Oostende. Blauw-zwart zou ook een percentage krijgen bij een eventuele doorverkoop van Diatta.

Een flankspeler die na negentien wedstrijden al aan tien goals en twee assists zit, valt op. Ook in het buitenland. Het hoeft dan ook geen toeval te heten dat Monaco kwam aankloppen voor Krépin Diatta, die in de winter van 2018 de overstap maakte van het Noorse Sarpsborg naar Brugge. Afgelopen zomer was er al sprake van een transfer naar een groter competitie, maar toen slaagde blauw-zwart erin om zijn Senegalese goudhaantje te houden.

Na een sterke Champions League-campagne, een goeie heenronde en een miljoenenbod van Monaco laat Club Diatta nu toch gaan.

De laatste weken swingde Club met Noa Lang, Krépin Diatta, Bas Dost en Charles De Ketelaere in de ploeg. De geschorste Hans Vanaken was er niet bij. Het was dan ook maar de vraag wie er uit de ploeg zou verdwijnen wanneer de Limburger komend weekend terugkeert.

Een vraagstuk dat Philippe Clement nu ziet opgelost, met dank aan Monaco waar Diatta tekende tot 2025. De Senegalees sluit zijn blauw-zwarte carrière af met 20 goals en 11 assists in 95 optredens.

Aantrekkingskracht

“Ik ben erg blij voor deze ambitieuze club te mogen spelen”, klinkt het bij Diatta. “Hier krijg ik nieuwe mogelijkheden om me verder te ontwikkelen. Ik kan niet wachten om eraan te beginnen.”

Iets voorbij halfweg de competitie staat Monaco op de vierde plaats in de Ligue 1. “Krépin is een getalenteerde jonge speler die zijn kwaliteiten in de Belgische competitie al getoond heeft”, vertelt CEO Oleg Petrov. “We zijn dan ook blij dat hij voor Monaco gekozen heeft, want hij kon naar vele Europese clubs. Het toont aan dat Monaco nog steeds een aantrekkingskracht heeft. Deze transfer kadert dan ook in onze langetermijnpolitiek om de club nog te versterken.”

 ©  AS Monaco

(jve, ybw, vtvn)

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten