Jill Biden in blauw, Jennifer Lopez in Chanel: dit zijn de outfits van deze inauguratie

 

 ©  ISOPIX

Uiteraard waren het de krachtige, verzoenende speeches van Joe Biden en Kamala Harris die echt indruk maakten, maar ook de outfits van de aanwezige dames werden opgemerkt. Een overzicht van de meest opvallende looks tijdens de inauguratieplechtigheid.

VVA

Met haar outfit brengt Kamala Harris een duidelijke boodschap over aan het Amerikaanse volk. Zo staat paars voor politieke eenheid en meteen eert ze ook de eerste zwarte vrouw die verkozen werd in het Congres. Christopher John Rogers en Sergio Hudson, twee jonge, zwarte ontwerpers stonden in voor het ontwerp.

LEES OOK. Kamala Harris koos niet zomaar paars: ode aan de eerste zwarte vrouw in het Congres én symbool van eenheid

 

 ©  ISOPIX

Ook de kleurkeuze van Jill Biden was niet lukraak gekozen. Haar oceaanblauwe jas en bijhorende jurk van het New Yorkse Markarian staat symbool voor geloof, zelfvertrouwen en stabiliteit. Ook de handschoenen en het mondmasker matchen met haar outfit en zijn van dezelfde ontwerper.

 

 ©  ISOPIX

Lady Gaga mocht tijdens de officiële inauguratieplechtigheid het nationaal volkslied zingen. Een grote eer. En dat deed de zangeres in stijl. Voor deze unieke gelegenheid haalde ze een lange baljurk met lange sleep van Schiaparelli by Daniel Roseberry uit haar kleerkast boven, die ze nog wat meer opsmukte met een grote, gouden broche van een vredesduif en een gouden microfoontje. Op Twitter wordt vooral de link met The Hunger Games opgemerkt. Velen zien in de broche een referentie naar de spotvogel uit de film, dat als een symbool van verzet geldt in de film.

 

 ©  ISOPIX

Geen jurk voor Michelle Obama. Zij trok een ruimvallende broek, rolkraagtrui en lange mantel aan in stijlvol bordeaux, opnieuw van Sergio Rossi, de zwarte ontwerper die ook mee instond voor de outfit van Kamala Harris. Het is overigens niet voor het eerst dat de voormalige first lady voor deze ontwerper uit Los Angeles kiest.

 

 ©  ISOPIX

Ook Jennifer Lopez kwam de plechtigheid muzikaal opluisteren, en dat deed zij van top tot teen in wit. Ze droeg een witte, ruimvallende broek, een wit hemd met ruches en een witte, enkellange jas, aangevuld met kettingen en oorbellen met parels, allemaal van Chanel.

 

 ©  ISOPIX

De outfit van Ella Emhoff, de stiefdochter van Kamala Harris, kreeg plots de nodige aandacht toebedeeld. Vooral de jas met ruitjesprint van Miu Miu viel in de smaak, die door de designstudente met een paar robuuste laarzen gedragen werd.

 

 ©  ISOPIX

Ze was de jongste dichteres ooit op een inauguratieplechtigheid, maar opvallen deed Amanda Gorman des te meer. De jonge vrouw koos resoluut voor kleur met een zonnig, gele jas van Prada en een rode diadeem.

 

 ©  EPA-EFE

LEES OOK